Επαναστατικό 3D Printing Pen, με διπλό εξωθητή νήματος

Η εταιρία Scribbler ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία μέσα από το γνωστό Kickstarter , με σκοπό να λανσάρει στην αγορά την τέταρτη γενιά της τρισδιάστατης γραφίδας εκτύπωσης, το ScribblerDUO. Το πρώτο μοντέλο της Scribbler, διαφημίστηκε ως ένα 3d printing pen  απευθυνόμενο  κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για τον 3D σχεδιασμό και να τους «διδάξει» τα βασικά στοιχεία της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης μέσα από ένα διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο που θα διεγείρει την φαντασία τους και θα τους βοηθήσει να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Τα μέχρι πρότινος μοντέλα της εταιρίας χρησιμοποιούσαν ένα μόνο ακροφύσιο προκειμένου να εξωθήσουν πλαστικό νήμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Η λειτουργία μέσω ενός ακροφυσίου και αντίστοιχα ο μονός εξωθητής νήματος, διακατέχονται από δύο βασικούς περιορισμούς. Ο ένας είναι η αναγκαστική χρήση ενός μόνο χρώματος και ο άλλος το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση των 3D εκτυπωμένων αντικείμενων.

Με την  εξέλιξη του προϊόντος, το ScribblerDUO, επεκτείνει τις δυνατότητες του και παρακάμπτει οριστικά τα προηγούμενα «εμπόδια», με την  προσθήκη ενός δεύτερου ακροφυσίου. Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει πλέον στο χρήστη να δημιουργήσει ένα  αντικείμενο δύο φορές πιο γρήγορα, εξωθώντας την ίδια στιγμή δύο διαφορετικά νήματα. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων ταυτόχρονα, στην ίδια 3D εκτυπωμένη δομή. Είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα αναλώσιμων, όπως είναι οι δύο μεγάλες κατηγορίες των ABS και PLA. Το νέο Scribbler DUO με τις νέες καινοτομίες του αναβαθμίζει την πρώτη επαφή με την 3D εκτύπωση, φέρνοντας τους χρήστες αντιμέτωπους με τις βασικές αρχές της μηχανικής και τα αναλώσιμα υλικά, χωρίς να χρειάζεται να μάθουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε περίπλοκο λογισμικό ή να αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες ρυθμίσεις σε ένα 3D εκτυπωτή, προκειμένου να πετύχουν ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα.

Εκτός από την προσθήκη του δεύτερου ακροφυσίου, έγιναν και μερικές άλλες τροποποιήσεις – βελτιώσεις στο Scribbler DUO σε σχέση με τους προκάτοχους του. Οι χρήστες έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας της εξώθησης καθώς και της ταχύτητας τροφοδοσίας του νήματος, απλά με ένα πάτημα ενός κουμπιού και την στροφή ενός επιλογέα αντίστοιχα. Επίσης υπάρχει μια μικρή LED οθόνη, η οποία δείχνει την παρούσα θερμοκρασία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη πορεία της διαδικασίας . Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα εργονομικός, με ένα κομψό εξωτερικό περίβλημα που επιτρέπει ευκολότερο και μεγαλύτερης ακριβείας κράτημα για πιο σταθερές κινήσεις του χεριού, δίνοντας έτσι ένα ομορφότερο αποτέλεσμα. Η εκστρατεία για το Scribbler DUO αναφέρει ότι το έργο έχει θέση χρηματικό στόχο το ποσό των 15.750 δολαρίων και ήδη έχει συγκεντρωθεί πάνω από το μισό και αυξάνεται συνεχώς. Η τιμή εκκίνησης του είναι στα 99 δολάρια και υπάρχουν επίσης διάφορες προσφορές αν κάποιος θελήσει να προμηθευτεί πάνω από μία μονάδα. Το μόνο που χρειάζεται για να το αποκτήσετε είναι μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Kickstarter.