Χαμηλού κόστους 3D εκτυπωτής, γίνεται αντικείμενο εκστρατείας στο Kickstarter

Μέχρι σήμερα , για να αποκτήσει κάποιος έναν 3D εκτυπωτή, πιστεύεται πως πρέπει να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη. Τα πράγματα όμως δείχνουν να μην είναι ακριβώς έτσι, καθώς μια πρόσφατη εκστρατεία στο Kickstarter τείνει να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η εταιρία Kodama, αν και εφόσον όλα πάνε καλά και συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα,  θα θέσει το πρωτοποριακό της εγχείρημα σε εφαρμογή, κατασκευάζοντας ίσως τον πιο προσιτό χρηματικά και υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, 3D εκτυπωτή. Θεωρείται πως είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους μηχάνημα με τόσο υψηλές προδιαγραφές, θα φθάσει στα χέρια του χρήστη – επαγγελματία  με κόστος λιγότερο από 100$.

Η Kodama πήρε το όνομά της από τον ίδιο τον δημιουργό της, τον Hideo Kodama,  Ιάπωνα μηχανικό που δημιούργησε το πρώτο 3D εκτυπωμένο πρωτότυπο του κόσμου, όχι πρόσφατα, αλλά πίσω  στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η έννοια 3D εκτύπωση ήταν παντελώς άγνωστη για τους περισσότερους. Συστάθηκε από τον πρώην υπάλληλο της Apple, Michael Husmann, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες και το χαμηλό ταυτόχρονα κόστος του Obsidian, του νέου, μελλοντικού δημιουργήματος της εταιρίας. Όπως λέει και ο ίδιος ο Husmann:

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν 3D εκτυπωτή που να ταράξει τα κύματα  της αγοράς, επαναπροσδιορίζοντας την σχέση ποιότητας – τιμής. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο κοινό ένα μηχάνημα με κομψό σχεδιασμό, αυξημένες τεχνικές δυνατότητες για 3D εκτύπωση υψηλής ποιότητας και όλα αυτά, με πολύ χαμηλό κόστος».

Χωρίς καμία αμφιβολία, η εντυπωσιακά χαμηλή τιμή του Obsidian θα ανοίξει διάπλατα τις τεχνολογικές πόρτες του κόσμου της 3D εκτύπωσης σε ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα, που μέχρι σήμερα ενδέχεται να είχαν θεωρήσει το κόστος ενασχόλησης με την συγκεκριμένη τεχνολογία, απλά απαγορευτικό. Ο σχεδιασμός του 3D εκτυπωτή είναι παραπάνω από  εντυπωσιακός, με ένα όμορφο αισθητικά σώμα και αναμένεται να είναι διαθέσιμος σε δύο χρώματα, το Obsidian Black και το Agate White. Το πλαίσιο του είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, παρέχοντας μια σταθερή διαδικασία εκτύπωσης, συνδυαζόμενη με ένα υψηλό επίπεδο ακρίβειας στις κινήσεις την κεφαλής. Η ανάλυση θα κυμαίνεται στο εντυπωσιακό εύρος μεταξύ 50 και 350 microns. Ο μέγιστος όγκος εκτύπωσης θα αγγίζει τα  120 x 120 x 120 mm, ενώ η ταχύτητα θα ανέρχεται σε περίπου 70mm / s. Η χρήση του Obsidian είναι αρκετά φιλική προς τον χρήστη και είναι κατάλληλη για αρχάριους, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τις τεχνολογικές ανάγκες κάθε χρήστη, από τον χομπίστα, μέχρι τον απαιτητικό επαγγελματία.